(VIDEO) Spektakularnim koncertom Riblje Čorbe, Apatinci dočekali Novu Pravoslavnu godinu

Uprkos izuzetno hladnom vremenu veliki broj Apatinaca dočekao je Srpsku novu godinu na Trgu Nikola Tesla, gde je u organizaciji Turističke organizacije opštine Apatin bio priređen bogat zabavno-muzički program.

U okviru ovog programa, sinoć je u Centru kulture „PIK“ održana humanitarna aukcija fotografija koncerta Riblje Čorbe, održanog u Apatinu 2012. godine, somborskog fotografa Branka Maleševića, u okviru koje je sakupljeno 177.500,00 dinara koji su prosleđeni mladom Momiru Nikoliću,  koji boluje od težeg oblika dijabetesa usled čega gubi vid na oba oka i potrebna mu je operacija .

Proslavu na trgu je otvorila lokalna rok grupa “Prljavi Romeo”, a finalni događaj bio je nastup legendarnog benda “Riblja Čorba” koji je predvođen Borom Đorđevićem oduševio prisutnu publiku. Bora je bio izuzetno dobro raspoložen, a uz poznate hitove Riblje Čorbe i spektakularan vatromet građani su ušli u Novu godinu, po julijanskom kalendaru.

Kako je rekao legendarni Bora, Riblja Čorba je uvek pružala svoj maksimum u Apatinu pa su to učinili I ovoga puta:” Kao I uvek daćemo sve od sebe da svirka bude odlična, a ja lično najviše volim apatinske ribarske svečanosti, jer se tu uvek dobro jede, a I svirka je uvek odlična u Apatinu jer ovde živi narod rokerski nastrojen”, rekao je Bora.

Na trgu su po tradiciji deljeni kuvani čaj, rakija i vino, a nakon spektakularnog vatrometa koji je oduševio sve prisutne,  predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić je u svoje I u ime svojih saradnika svima poželeo srećnu I uspešnu Novu pravoslavnu godinu.