(VIDEO) Sportski savez opštine Apatin proglasio najbolje sportiste za 2019. godinu

Sinoć je u prepunoj Svečanoj sali Doma kulture u Apatinu, Sportski savez opštine Apatin uručio priznanja najuspešnijim sportistima i sportskim kolektivima za 2019. godinu. Po rečima sekretara Sportskog saveza opštine Apatina, Radovana Đukića, nastavljena je tradicija nagrađivanja najuspešnijih sportista apatinske opštine:”Tradicionalno obeležavamo ovu manifestaciju u ime Sportskog saveza opštine Apatin i Opštine Apatin, te nbagrađujemo najbolje u sportu u 2019. godini. Imali smo zaista težak izbor da proglasimo one najbolje ali mislim da smo uspeli da izaberemo one najbolje koji su svojim trudom i radom neizmerno dali sebe u postizanje što boljih rezultata”, rekao je Đukić.

U kategoriji mladih sportista nagrađeni su košarkaš Milan Šuput član košarkaškog kluba Dunav iz Apatina i rukometašica Anja Vujnović članica Ženskog rukometnog kluba Prigrevica, a za najuspešnijeg sportskog radnika izabran je Siniša Egić iz Fudbalskog kluba Terkveš iz Svilojeva. Za najuspešniji sportski kolektiv u apatinskoj opštini u 2019. godini proglašen je Rukometni klub Pik Prigrevica.

Sportski savez je uručio i stipendije najuspešnijim sportistima apatinske opštine, kao i nagrade i pomoć za posebne zasluge u razvoju sporta. Dobitnici nagrada su između ostalih i atletičari Đuro Borbelj i Željko Končar te košarkaši u kolicima Goran Vezmar i Damir Silađi, kao i kuglaš Đorđe Jovanić. Stipendije su dobile kuglašice Naomi Heđbeli i Jelena Barać, košarkaš Milan Šuput, odbojkašica Sanja Maleš i šahistkinja Marina Gajčin.

Predsedniku ŽOK Apatin Milošu Popoviću uručena je zahvalnica za doprinos i razvoj odbojkaškog sporta u opštini Apatin, a zahvalnice su uručene i Igoru Kovačiću za razvoj kajakaškog sporta, Franji Šiberu za doprinos sportu opštine Apatin, a diplomu za perspektivnu mladu sportiskinju primila je Milica Zanze.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručio je priznanja najboljim sportistima, a za 2019. godinu za najbolju sportiskinju u apatinskoj opštini proglašena je odbojkašica Sanja Maleš, dok je najuspešniji sportista atletičar Đuro Borbelj.

Prisutnima su se obratili sekretar SO Apatin Marko Đumić i sekretar Sportskog saveza opštine Apatin Radovan Đukić, dok su u kulturno umetničkom delu programa učestvovale članice Schow dance sekcije GKUD “Dunav” iz Apatina.