(VIDEO) Stigao najsavremeniji ultrazvučni aparat u Dom zdravlja Kula

Zahvaljujući sredstvima donacije od strane Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, u iznosu od 6.300.000,00 dinara, stekli su se preduslovi da se sprovede postupak javne nabavke za nabavku medicinske opreme za potrebe Službe ginekologije i oftalmologije, rekao je danas direktor Doma zdravlja Kula, dr Žarko Ševin.
On je dodao, da je zahvaljujući ovom aparatu, značajno unapređen kvalitet usluga na polju dijagnostike i kontrole vođenja trudnoće. Takođe, naglasio je da će već u ponedeljak biti isporučen CTG aparat, kao i tokokardiograf, aparat koji Dom zdravlja do sada nije imao, a koji je vrlo značajan jer obezbeđuje kontrolu srčanih otkucaja ploda i na taj način pacijentkinje, odnosno trudnice, više neće biti primorane da za tu vrstu usluga odlaze u bolnicu u Sombor i Vrbas, zaključio je Ševin.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da će u narednom periodu biti još povoda za ovakve vesti, jer nova oprema konstantno stiže, a stići će takođe i nova vozila u Dom zdravlja. On je naglasio i da je opština Kula izdvojila sredstva za dvoje novih specijalista kako bi se smanjile gužve i čekanja pacijenata, te da jedan od specijalista kojeg finansira Opština, upravo ginekolog.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YSpMMKna024[/embedyt]