(VIDEO) Sutra počinje dostava paketa penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara

Od sutra počinje distribucija paketa koji su namenjeni penzionerima čije su penzije manje od 30 hiljada dinara. Kompletnu distribuciju ovih paketa obezbedio je Štab za vanredne situacije grada Sombora, u saradnji sa Crvenim krstom i Službom civilne zaštite.

Kako je istakla gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubvć, za dobijanje ovih paketa nije potrebno da se podnesu posebni zahtevi, a paketi će biti dostavljeni na kućnu adresu:” Penzioneri će ove pakete dobijati na kućnu adresu prema unapred utvrđenim spiskovima bez podnošenja posebnog zahteva, a kompletnu distribuciju paketa obezbedio je Štab za vanredne situacije, u saradnji sa Crvenim krstom i Službom civilne zaštite”, rekla je Golubović.

Penzioneri koji, pored domaće, primaju i inostranu penziju, biće kontaktirani od strane Centra za socijalni rad, kako bi se utvrdila zbirna visina njihovih primanja, te ukoliko se utvrdi da su manja od 30 hiljada dinara, takođe će dobiti paket.

Gradonačelnica je dodala kako će se distribucija vršiti u skladu sa dinamikom dobavljača i mogućnostima za isporuku paketa:” Za početak je planirano da se prvog dana distribucije paketi dodele u naseljenim mestima Kolut, Bački Breg i Rastina, sledećeg dana idu gradske mesne zajednice Venac, Mlake i deo Crvenke, a nakon toga i Kljajićevo. Za sledeću nedelju takođe će biti utvrđena dinamika raspodele paketa, te molimo penzionere da ostanu u kućama i sačekaju pakete na svojoj kućnoj adresi”.