fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Tanasković obišla riđičku Vinariju „Vrt“

Vinarija "Vrt"

Vinarija „Vrt“ iz Riđice, poznata kako u Srbiji, tako i u svetu, dobitnica je mnogih nagrada, od kojih je, jedna od najznačajnijih osvojena upravo u Beogradu, na Sajmu „Wine Vision by Open Balkan“. Porodica Tripković, vlasnici Vinarije, bili su danas domaćini ministarki poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jeleni Tanasković, državnoj sekretarki u Ministarstvu, Dušanki Golubović i gradonačelniku Grada Sombora, Antoniu Ratkoviću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Ministarka Tanasković izrazila je zadovoljstvo što, još uvek mlada vinarija, iza sebe ima ogroman uspeh.

„Zaista sam jako prijatno iznenađena ovim što ova porodica pokazala, načinom na koji vodi i svoj vinograd i načinom na koji vodi vinariju i uopšte posao kojim se bavi. Cela porodica uključena u to. Proširenje kapaciteta u smislu hektara na kojima imaju zasade vinove loze. Pomoć koju koriste, način na koje prate subvencije i ono što država daje i radi je rezultiralo, dalo rezultat za jako kratak rok. Nadam se da ćete i dalje da se razvijate i nadam se da će vaš podmladak koji je ozbiljno kvalitetan da nastavi da se bavi ovim“, rekla je Tanasković.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, istakao je Grad radi na kontinuiranom ulaganju u oblast poljoprivrede, te je najavio i radove koji se tiču upravo naseljenog mesta Riđica.

„Grad Sombor iz budžeta Grada u 2023. godini, izdvojio je 191 milion dinara za podršku poljoprivredi i ruralnom razvoju. Ono za šta smo najviše izdvojili sredstava, tiče se i same Riđice, za par nedelja očekuje nas početak radova na izgradnji novog atarskog puta, koji će spojiti Riđicu sa graničnim prelazom Rastina-Bačsentđerđ. To je nešto na čemu smo radili godinama“, poručio je gradonačelnik i dodao da će to doprineti i još većem broju turista iz Mađarske.

Porodica Tripković proizvodi izuzetna vina, a među brojnim sortama, izdvojilo se vino „Pesak sivi“. Radoslav Tripković, vlasnik Vinarije „Vrt“, kaže da je Riđica savršen deo za vinograde, a ovu priliku iskoristio je da se zahvali gostima na podršci koju pružaju.

„Želim da se zahvalim ministarki što je ukazala čast da dođe u malu Riđicu, koja je pre deset godina bila neprepoznatljiva, ali velikim radom svih nas, stanovnika Riđice, Gradske uprave Grada Sombora i naravno podrške Ministarstva poljoprivrede i same države mi smo došli tu gde smo, čulo se za nas. Hvala vam puno, ukazali ste nam veliku čast“.

Tagovi:
Pročitajte još: