(VIDEO) Trista sadnica belog jasena podeljeno Apatincima

Akciju „Posadi svoj hlad“, koju je pokrenula NVO Zeleni razvojni centar, podržala je Apatinska pivara, koja je tom prilikom donirala 300 sadnica belog jasena građanima Apatina. Generalni direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović rekao je da će ta kompanija nastaviti da podržava aktivnosti koje imaju za cilj očuvanje planete, kao i da podršku tim projektima ne daju stihijski, nego da je to deo njihove strategije. 

„Kažu da je za sadnju drveta najbolji momenat bio pre 20 godina, drugi najbolji momenat je danas, tako da mi je posebno drago što smo danas ovde u Apatinu i što ćemo posaditi trista sadnica belog jasena, kao i jedno drvo crvenog kanadskog javora, koji inače ukrašava i zastavu Kanade“, dodao je Vukašinović. 

Predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, zahvalila se Apatinskoj pivari na doprinosu ovoj akciji, kao i mnogim prethodnim društveno odgovornim aktivnostima, koje podržavaju godinama unazad. Ona je istakla da se poseban značaj najveće kompanije koja posluje u Apatinu, ogleda u tome što su pokazali spremnost da ulažu u zelenu ekonomiju, kao i očuvanje i zaštitu životne sredine. 

„Možemo da se prisetimo njihove velike investicije iz 2016. godine, kada je napravljen prečistač otpadnih voda, a samo da biste imali ideju koliko je to važno, otprilike se radi o količini otpadnih voda, podjednaku količinu otpadnih voda proizvede grad i Apatinska pivara“, dodala je Dubravka Korać. 

Svečanosti povodom podele sadnica prisustvovali su i predstavnici kanadske delegacije, ambasador Kanade Žil Norman, koji je tom prilikom posadio drvo kanadskog crvenog javora u Gradskom parku, kao i direktorka Kanadsko-srpske poslovne asocijacije Mirjana Dončić Biton.