Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Trka za „Nagradu grada Sombora“ okupila veliki broj posetilaca

Trka za „Nagradu Grada Sombora“ okupila veliki broj posetilaca 7

Danas je na Auto kros areni u Rančevu održana Trka za „Nagradu grada Sombora“. Takmičenje je okupilo veliki broj kako publike, tako i učesnika, a prema rečima direktora trke Dragoslava Petrovića, za nadmetanje se prijavilo više od 40 ekipa.

Danas smo u po četvrti put u Somboru. Predivno je, ukupno ima 43 takmičara iz Srbije iz Republike Srpske i Mađarske. Trka se sastoji od dva nezvanična treninga koja se mere, onda imamo tri kvalifikacije i na kraju finale. Mi smo tu i u jednoj drugoj situaciji, da povučemo mlade sa ulice, da skrenemo pažnju na to da ulica nije trkačaka staza,  da ih pozovemo da dođu i da se oprobaju, ovde da vide šta je trkanje, tako da na ulicama budu fini, rekao je Petrović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Najbrži u klasi 1 bio je višestuki šampion u auto krosu Goran Milić. Kako je rekao, utisci su nakon osvojenog prvog mesta odlični, a ovom titulom za korak je bliži osvajanju „Zlatne kacige“.

Ove godine vijam „Zlatnu kacigu“, to je kad tri godine budem šampion, ostala je još jedna trka tako da moram da stisnem da izvijam, to da ispunim svoju želju. Želeo bih da se zahvalim Gradu Somboru. koji nam je pomogao oko ovoga, mojim drugarima, kolegama s posla koji su nam pomogli da organizujemo, ispričao je Milić.

Pre početka takmičenja kroz Auto kros arenu upriličen je svečani defile svih takmičara, koji je predvodio najmlađi učesnik, petogodišnji Jovan Popov.

U ime Grada Sombora, programu su prisustvovali članovi Gradskog veća Jovan Keča i Đorđe Zorić, čijim je obraćanjem otvorena ovogodišnja trka za „Nagradu grada Sombora“. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: