(VIDEO) U Aleksa Šantiću se obeleževa stogodišnjica završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji

Juče je u Aleksa Šantiću počela trodnevna manifestacija kojom se obeležava stogodišnjica od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Organizatori su pripremili zaista bogat kulturno umetnički program koji je počeo u petak odigravanjem monodrame „Milunka“ koja je izvedena ispred Osnovne škole u Aleksa Šantiću.

“Napravili smo trodnevnu manifestaciju kako bi smo obeležili stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata kao i prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji, i trudili smo se da program bude svečan i bogat. Zahvalio bih se pre svih gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović na pruženoj pomoći i podršci, zatim javnim preduzećima koja su pomogla ovu manifestaciju i naravno velika zahvalnost Domu učenika iz Sombora”, istakao je predsednik Mesne zajednice Aleksa Šantić Nemanja Kandić.

Centralnoj svečanosti su prisustvovali i pored domaćina i meštana Aleksa Šantića i predstavnici lokalne samouprave, udruženja gradjana kao i posebni gosti, general u penziji Veselin Šljivančanin kao i bivši selektor Davis cup reprezentacije Srbije u tenisu Bogdan Obradović.

Nakon polaganja venaca na spomenik solunskim dobrovoljcima, ispred škole je održana centralna akademija sa bogatim kulturno umetničkim programom.

Organizatori ove trodnevne manifestacije su Mesna zajednica Aleksa Šantić, Udruženje gradjana „Kralj Petar Prvi“ iz Aleksa Šantića, uz veliku podršku gradske uprave grada Sombora.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=YuWTCP91kv8[/embedyt]