(VIDEO) U Bačkom Monoštoru oslikan još jedan veliki mural

Privodi se kraju oslikavanje još jednog murala u Bačkom Monoštoru, koji oslikava slikar iz Beograda Nenad Stojkov sa svojim saradnicima.

U pitanju je mural koji se oslikava na zidu OŠ „22. Oktobar“ i površine je nekih 60m2, na kojem se vide obeležja Bačkog Monoštora i uopšte ovog kraja. Po rečima predstavnika UG „Bodrog“ Dr Dalibora Forgića, ovaj mural je urađen u dogovoru sa rukovodstvom OŠ „22. Oktobar“:“U dogovoru sa Osnovnom školom u Bačkom Monoštoru, odlučili smo da konkurišemo na konkursu Fondacije Ana i Vlade Divac pod nazivom „Možemo i mi“, gde su nam odobena sredstva i mi smo odlučili da oslikamo ovaj zid sa našim prirodnim bogatstvima iz specijalnog rezervata prirode Bačko Podunavlje. To znači da ovde naši umetnici verno prikažu životinje i prirodu, da imamo jedno bogatstvo na ovome zidu koje će svi koji dođu u posetu Monoštoru moći da vide, da se slikaju pored i da se upoznaju sa našom okolinom“, rekao je Forgić.

Kako ističe Nenad Stojkov slikar iz Beograda,  zbog velike površine, ovo je specifičan i veliki izazov i za njega i za njegove saradnike:“Iskreno, radio sam velike površine ali nikada iscela ovako veliku površinu. Ovaj mural ima oko 60 m2,  ja sam se pripremao oko dve nedelje za ovaj posao“, ističe Stojkov.

Vrednost ovog projekta je 500.000 dinara a novac je obezbeđen preko Fondacije Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacije „Otvoreno društvo“.