(VIDEO) U Bezdanu održan Susret izlagača bezdanskih rukotvorina

U Bezdanu je danas po prvi put održan Susret izlagača bezdanskih rukotvorina. Ovu manifestaciju organizovalo je UG “Mostovi Bezdana”, a cilj ovog susreta jeste da se sačuvaju stari zanati i rukotvorine meštana Bezdana po kojima su nadaleko poznati.

Izložbu je posetio i gradonačelnik Sombora  Antonio Ratković koji je, pozdravljajući prisutne, izrazio veliko zadovoljstvo što se od zaborava čuvaju neki stari zanati kao i tradicionalna proizvodnja bezdanske paprike. On  je naglasio kako će Gradska uprava u narednom periodu pomoći sva udruženja koja neguju takvu vrstu proizvodnje u cilju da pomognu, kako ekonomski napredak ljudi koji se bave starim zanatima tako i turističku ponudu Grada Sombora i naseljenih mesta.

Po rečima članice UG “Mostovi Bezdana”, Judit Čapo, ova manifestacija je organizovana kao neka vrsta mini Trojnih susreta, događaja koji je postao brend Bezdana:”Članovi udruženja su smatrali, pošto manifestacija Trojni susreti, o kojoj svi već znaju u široj okolini, nije mogla biti održana , da ne prođe godina i da se u neku ruku skromnim okolnostima održi ova manifestacija kao mini Trojni susret”, rekla je Čapo.  

Susret izlagača bezdanskih rukotvorina održava se po preporuci Kriznog štaba uz poštovanje svih mera zaštite od epidemije Covid 19, a pokrovitelji manifestacije su Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.