Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) U toku besplatna škola plivanja za predškolce

U toku besplatna škola plivanja za predškolce

Na Gradskom bazenu u Somboru otpočela je besplatna škola plivanja, koja se realizuje već treću godinu za redom, a namenjena je deci predškolskog uzrasta. Nešto više o cilju i značaju ovog programa, rekla nam je članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović.

– Ovaj program finansira Grad Sombor, a realizuje se u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vera Gucunja“ i Sportskim centrom „Soko“ Sombor. Cilj ovog projekta je svakako da deca savladaju osnovne elemente plivanja da nauče samostalno da se održavaju na vodi, da se oslobode od straha i da nauče plivati. Svakako da ovakvi projekti su nam od velikog značaja, zato što deca već sa šest godina nauče da plivaju, samim tim budu bezbedni kada se budu nalazili pored jezera, reka i drago nam je kroz ovaj program od početka programa do kraja ove godine će naučiti da pliva blizu 500 mališana, ispričala je Nađ Kosanović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Trener plivanja Saša Plavšić, istakao je da deca prolaze kroz tronedeljnu obuku tokom koje kroz igru i druženje savladavaju osnovne elemente plivanja. Kako je rekao, prvi od ukupno 15 časova bude realizovan u objektu, nakon čega se škola plivanja nastavlja na Gradskom bazenu.

– Prvi čas bude u objektu, gde ih upoznamo sa sadržajem budućih aktivnosti to je svojevrsna učionica bezbednog ponašanja na vodi. Cilj ove cele akcije da ih pripremamo za bezbedno kupanje na vodi znači -prevencija. Koncipirano je sve kroz igru, tako da oni uopšte nemaju doživljaj da nešto uče i da moraju. Po mom iskustvu koje 34 godine, ova intenzivna obuka je sasvim dovoljna da oni proplivaju, da se održavaju na vodi, a po procentima oko 80 posto njih je proplivalo, objasnio je instruktor.

Plavšić je dodao da je trenutno u toku obuka dece koja pohađaju vrtiće „Bubamara“ i „Cvrčak“, nakon kojih na red dolaze mališani iz „Višnjice“, „Đurđevka“, „Vrapčića“ i „Petra Pana“.

 

Tagovi:
Pročitajte još: