(VIDEO) Učenici Srednje Tehničke škole Sombor izradili nabolji Biznis plan

U Somboru je održan “Dan edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora” starosti do 17 godina,  na kojem su učestvovali učenici iz Sombora, Apatina, Odžaka i Kule.

Učenici osnovih i srednjih škola predstavili su svoje originalne ideje, koje su se kretale od programa u turizmu, do proizvodnje bio jabuka.

Prvu nagradu u izradi Biznis plana osvojila je Srednja Tehnička škola Sombor, dok su za najbolje besedničare proglašeni Jovana Vukas iz Sombora, Mihailo Radulović iz Crvenke, Relja Vojnović iz Bezdana i Vukica Birvalski iz Kljaićeva.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Cilj održavanja ove manifestacije jeste podsticanje mladih i talentovanih ljudi da svoju kreativnost usmere na pravi put, put napretka i prosperiteta društva u celini. Takmičenju su prisustvovali i ugledni gosti, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, načelnik sektora za obrazovanje u pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Danica Lučić, kao i gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković sa saradnicima, načelnik Zapadnobačkog okruga Goran Nonković, republička poslanica Nevena Vujadinović, pokrajinska poslanica Vesna Tomić, direktor Centra za stručno usavršavanje kadrova u obrazovanju Sombor Milan Stakić, direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Sombora i nastavnici.

“Dan edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora” održan je u organizaciji Saveza pronalazača Srbije, koji su, između ostalih, podržali Ministarstvo omladine i sporta i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.