(VIDEO) Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, Apatinske ribarske večeri održaće se krajem jula

S obzirom na činjenicu da se epidemiološka situacija poboljšava iz nedelje u nedelju, sve je izvesnije da bi Apatinske ribarske večeri ove godine mogle da se održe. S tim u vezi, direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović, govorio je o planovima i aktivnostima ove ustanove za naredni period.

,,Moramo da pratimo propise i zakone koji će biti na snazi, ali je neophodno da počnemo sa organizacijom kako bismo iskoristili eventualno povoljnu epidemiološku situaciju i održali konačno našu omiljenu i najveću manifestaciju. Кonsultujući se i sa lokalnim kriznim štabom, i sa nekim višim instancama, i sa zdravstvenim radnicima, došli smo do okvirno poželjnog datuma kada bi to moglo da se održi i mi za ovu godinu Apatinske ribarske večeri predviđamo za termin od 22. jula do 25. jula.”

Prema Jovićevim rečima, neki delovi programa koji su se održavali, izvodljivi su po sadašnjim propisanim merama, dok će za masovnija okupljanja morati da se sačeka dalji razvoj epidemiološke situacije.

Novina u odnosu na prethodne godine je moto skup, tačnije termin održavanja istog, a koji je ove godine predviđen mimo Apatinskih ribarskih večeri, u terminu od 16. do 18. jula.

,,Na taj način će svi oni gosti koji su obično u tom terminu bili ovde u gradu na Ribarskim večerima, moći da posete i tu manifestaciju. Nadamo se da će program biti malo bogatiji i atraktivniji nego prethodnih godina i bitna je napomena da sam koncept održavanja motorijade omogućuje ograničenje bрoja učesnika i broja posetilaca, tako da je to događaj koji će se verovatno izvesnije i sigurnije dogoditi, negо Ribarske večeri, ali mi se iskreno nadamo i verujemo, i krećemo sa svim koracima organizacije kao da će sve biti održano.”