fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Uručeni ugovori o subvencijama za 99 poljoprivrednih proizvođača

Sombor - uručenje ugovora 5

Danas je, u prostorijama „Klaster CBC Sombor“, upriličeno svečano uručivanje ugovora po Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstva na teritoriji Grada Sombora za tekuću godinu, koji je sproveo Agrobiznis centar. Ispred Gradske uprave, uručivanju, koje je počelo minutom ćutanja za žrtve stradale u Srbiji, prisustvovali su gradonačelnik, Antonio Ratković, članovi Gradskog veća Jovan Keča i Srđan Savić, kao i pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pravo na subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, putem ovogodišnjeg konkursa, ostvarilo je ukupno 99 gazdinstava, kojima je ugovore uručio gradonačelnik Ratković, poželevši im da uspešno realizuju svoje investicije.

 „Nama je izuzetno drago što smo i u ovoj godini opredelili 11.750.000 dinara upravo za ovaj konkurs i ono što je svakako naša želja, naš cilj je da pored konkursa koje raspisuje Grad da Agrobiznis centar stoji na raspolaganju našim poljoprivrednim proizvođačima i da konkurišu i na sredstva Pokrajine i ministarstva, to je svakako bio i jedan od osnovnih ciljeva kada smo osnivali Agrobiznis centar, a ono što me izuzetno raduje je da smo mi kroz ovaj konkurs omogućili svima da konkurišu i svakako da smo dali aprioritet mladima, ženama, ljudima koji imaju manje poljoprivredne površine, oni su imali prioritet“.

 

Direktor Agrobiznis centra, Karlo Puškarica, izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja prijava na konkursu, kao i kvalitetom ideja koje su poljoprivredni proizvođači izneli u okviru istog.

 „Kvaliteti i namera tih ljudi koji apliciraju bolji su nego ikada. To je naše najveće zadovoljstvo, znači, ne sam napredak Agrobiznis centra, on može da raste isključivo ako rastu i naši korisnici, a to je očigledno iz godine u godinu“.

Iz lokalne samouprave su napomenuli da će i u budućnosti nastaviti da podržavaju projekte poljoprivrednih gazdinstava, sa ciljem osnaživanja i razvoja ove oblasti na teritoriji Grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: