(VIDEO) Uskoro izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kako je i najavljeno ranije, obratio se danas javnosti u 10 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, gde je govorio o svim aktuelnim dešavanjima u našoj zemlji.“Sami izračunajte kakve su ovo promene u Srbiji, stvarno se grčevito trudimo da naporno radimo na ekonomiji, izgradnji puteva, i na svim ostalim aspektima u ovom teškom vremenu i siguran sam da ćemo na kraju ove pošasti biti jedini negativni na njen uticaj”, rekao je predsednik.

Jedna od najznačajnijih tema svakako su bili i putevi, kojima je predsednik Vučić posvetio posebnu pažnju u svom obraćanju.
“Sada ćemo da se posvetimo severnom koridoru od Sombora do Kikinde, koji seče severnu srpsku pokrajinu na dva dela”, rekao je Vučić, pritom pokazujući na mapi upravo ovu relaciju gde treba da bude izgrađena brza saobraćajnica.

Reč je o državnom putu koji bi bio najkraća veza od Sombora do Kikinde, a koji bi ne samo značajno olakšao stanovnicima okruga kroz koje prolazi, već bi u velikoj meri doprineo dovođenju novih investitora u ovaj deo Srbije.