(VIDEO) Uskoro nova fiskulturna sala u Ekonomskoj školi

Opština Kula uložila je u prethodnom periodu više od 15 miliona dinara u Ekonomsko-trgovinsku školu u Kuli, a koje su to najvažnije investicije, pitali smo direktorku škole, Marinu Džakulu.

„Sa ponosom mogu da kažem da je u proteklom periodu lokalna samouprava imala značajna ulaganja u Ekonomsko-trgovinsku školu, kao najveće i najznačajnije novih 400 kvadratnih metara, specijalizovane učionice opremljene savremenim nastavnim sredstvima, čime je stvoren jedan prijatan ambijent za učenje i rad. Dobili smo novi kotao koji podmiruje proširene prostorne kapacitete, a posebno sam ponosna  na prilaznu rampu za učenike sa smetnjama u razvoju, čime pokazujemo da smo mi škola otvorena za sve i da ne postoji barijera biti učenik naše škole“, kaže Džakula.

Takođe, u funkciji je i video nadzor, od januara meseca,  koji pokriva prostor oko škole i u školi, čime je obezbeđeno više bezbednosti učenicima, a kao najaktuelnije, direktorka škole navodi izradu kompletne projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fiskulturne sale, koja ulazi u završnu fazu, a to je ishodovanje građevinske dozvole. Ovaj projekat je od posebnog značaja, uzevši u obzir da ova škola do sad nije imala salu, te samim tim učenci nisu imali adekvatne uslove za pohađanje nastave.

Oprema se i đačka radionica za obrazovne profile konobar, kuvar i poslastičar, kao i specijalizovane učionice i dodatni prostor, koji će omogućiti kvalitetnije uslove rada.

Ona ističe i da je na zaposlenima da nadograđuju svoje kompetencije, te kao primer navodi i aktuelni projekat Erazmus+ programa, gde će naši nastavnici ići na obuku u ustanovu „Inercija digital“ u Španiji, kako bi usavršavali upravo informatičke kompetencije. Navodi i projekat multiplikacije „živeti tolerantno“, zahvaljujući kojem će učenici imati priliku da  dve nedelje provedu u Pestalozi, u Dečijem selu, u Švajcarskoj.

„Sve ovo pokazuje da kroz materijalna ulaganja naša vizija uspešne škole može  da se sprovede u delo uz pomoć podrške lokalne samouprave. Nama je bitno da pored tih kapitalnih ulaganja i kvalitetnog vaspitno-obrazovnog rada, učenici imaju mogućnost da prošire svoje lične kapacitete i interesovanja i na taj način da budemo deo jedne uspešnije, naprednije i bogatije budućnosti“, za kraj  ističe Džakula.