fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Usvojena odluka o programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike ruralnog razvoja

Skupština Grada Sombora

U Velikoj sali zgrade Županije danas je održana 23. sednica Skupštine Grada Sombora. Sednicom je predsedavao Zoran Rus, a odbornici su odlučivali o 17 tačaka Dnevnog reda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Između ostalog, Skupština Grada prihvatila je Program podrške za sproveđenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Sombora za 2023. godinu, kojim je planirano da se putem konkursa podrži razvoj pčelarstva. Ukupna sredstva koja su obezbeđena u gradskom budžetu iznose 3.000.000,00 dinara, od čega je 1.000.000,00 dinara namenjeno poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Sombora koji se bave uzgojem pčela i proizvodnjom meda za nabavku novih pčelinjih društava i opreme u pčelarstvu, a 2.000.000,00 dinara udruženjima pčelara sa teritorije Grada Sombora za nabavku novih mašina i opreme u sektoru pčelarstva, a koji budu ispunili uslove na raspisanim javnim konkursima i ostvarili pravo na dodelu sredstava.

Takođe, Skupština Grada usvojila je Odluku o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2022. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika.

Odbornici su prihvatili izveštaje o radu i finansijskom poslovanju Apotekarske ustanove Sombor, Centra za socijalni rad Sombor, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Sombora, Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor, Galerije „Milan Konjović“, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, Kulturnog centra „Laza Kostić“, Gradskog muzeja Sombor, Narodnog pozorišta Sombor, Istorijskog arhiva Sombor, kao i Sportskog centra „Soko“ za 2022. godinu.

Na sednici je i potvrđen mandat odbornika Željka Milojevića, a u okviru tačke izbori i imenovanja, za direktorku Narodnog pozorišta Sombor imenovana je Bojana Kovačević.

Tagovi:
Pročitajte još: