(VIDEO) Veličanstven koncert ozbiljne muzike održan u Somboru

Pred preko hiljadu posetilaca u Gradskoj hali „Mostonga“ u Somboru, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pod upravom maestra Bojana Suđića, povodom 95. rođendana Radio Beograda, izveli su dvočasovni program pod nazivom „Klasiku, molim!“.

Na programu koncerta bila su najpoznatija dela domaćih i inostranih autora umetničke muzike, kao što su Hristić, Bize, Konjović, Verdi, Borodin, Vagner i drugi u izvođenju članova Simfonijskog orkestra i Hora RTS našli su put do publike.

„Simfonijski orkestar nastupa po prvi put u Somboru, a povod je zaista veliki, obeležavanje 95 godina Radio Beograda. Mi smo prosto morali da se uključimo u ovu proslavu i da je učinimo što veličanstvenijom“, rekao je maestro Bojan Suđić.

Voditelji programa Aleksandra Paladin i Ranko Stoilović prigodnom i sadržajnom pričom su proveli su prisutne kroz najznačajnije trenutke u 95 godina dugoj istoriji jednog od najstarijih radija u Evropi, Radio Beograda.

Rođendanski concert Radio Beograda pod nazivom  “Klasiku molim” organizovan je u saradnji i uz veliku pomoć gradske uprave grada Sombora, a svoje veliko zadovoljstvo somborska publika je pokazivali dugotrajnim ovacijama svim učesnicima koncerta.