(VIDEO) „Velika Gospojina“ proslavljena u Kljajićevu, Staparu i Rastini

Proslava Velike Gospojine u Kljajićevu obeležena je dvodnevnom manifestacijom, u okviru koje je organizovan pre svega dečiji dan, 27. avgusta, kada je kompletan program bio posvećen najmlađima.  Dok je drugog dana, 28. avgusta,  održana svečana liturgija, turnir u fudbalu, rukometne utakmice, zatim skup zaprega, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, revijalno spremanje palente kao i bogat kulturno-umetnički program.

Već po tradiciji, Kraj Velikogospojinskih dana u Kljajićevu, na oduševljenje prisutnih, obeležen je velikim vatrometom.

 „Velikogospojinske večeri“ u Staparu, počele su još 17. avgusta“. Bogosluženju u crkvi „Vodica Uspenja Bogorodice“ prisustvovala je Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović sa saradnicima, a pored prigodnog kulturno-umetničkog i zabavnog programa, proslavu seoske slave ove godine obeležio je koncert grupe „Garavi sokak“, koji je okupio veliki broj građana Stapara i njegovih gostiju.

Manifestacija se završava u subotu, 31. avgusta, izložbama staparskih letača, staparskog ćilima i turnirom u stonom tenisu.

U Rastini je slava obeležena uz bogosluženje u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, a u kulturno-umetničkom delu programa, okupljenim građanima predstavili su se članovi KUD „Rastinsko kolo“.