Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Vladimir Batez obišao sportske hale u opštini Kula

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez boravio je danas u poseti opštini Kula, gde ga je dočekao predsednik opštine Velibor Milojičić.

Nakon boravka u kabinetu predsednika opštine koji ga je upoznao sa stanjem sporta, Vladimir Batez je u pratnji kolega obišao tri sportska centra. Sportsko-školsku halu u Ruskom Krsturu, novoizgrađenu halu u Sivcu, a boravak u Kulskoj opštini završio je posetom SC Crvenka, gde ga je u hali dočekao direktor Vladan Račić.

Ovu posetu Pokrajinski sekretar je iskoristio da najavi realizaciju projekta sanacije sportske hale u Crvenki kako bi se ova hala osposobila, vratila u funkciju i opet zauzela mesto među najznačajnijim sportskim objektima naše opštine. Istakao je da je posle dve godine ponovo u poseti Kuli  i da na njegovo veliko zadovoljstvo može da pohvali lokalnu samoupravu koja je jedna od retkih izdvojila sopstvena sredstva i izgradila sportsku halu u Sivcu, jednu modernu halu za sve vrste sportova. Naglasio je da je revitalizacija  hale u Crvenki jedan od prioriteta i da godinama pokrajinski sekretarijat ima dobru saradnju sa opštinom Kula i jedan partnerski odnos, na kraju se zahvalio  Veliboru Milojičiću na pozivu i na svemu što je danas organizovao.

Predsednik opštine Velibor Milojičić izrazio je zahvalnost na pomoći koju su uložili pokrajinski sekretarijat i pokrajinska Vlada na čelu sa Igorom Mirovićem. Ono što je važno oko aktuelnog konkursa je to što je opština uradili projektno-tehničku dokumentaciju. Vrednost celog projekta je oko 50 miliona dinara, a može da se radi u fazama, gde bi i naša lokalna samouprava  obezbedila i deo sredstava iz budžeta. Do kraja 2019.godine predsednik je obećao da ćemo imati kompletno rekonstruisanu halu koja će biti potpuno opremljena i da će na teritoriji naše opštine tada biti četiri moderne sportske hale.

Vladan Račić je istakao da je Crvenka oduvek bila grad sporta, a projektom sanacije ove hale ova titula će se vratiti. Projektom je obuhvaćena sanacija krova, svlačionica i podloge u hali.

Izvor: kula.rs

 

Tagovi:
Pročitajte još: