(VIDEO) Za održavanje i rekonstrukciju puteva 4.5 milijarde dinara-potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u Apatinu

Danas je u Apatinu boravila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof.dr Zorana Mihajlović.

Ministarka je održala sastanak sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Dušanom Marijanom i predstavnicima lokalnih samouprava Sombora, Apatina, Кule i Odžaka, a potom i zaseban sastanak sa predsednikom Opštine Apatin Milanom Škrbićem i njegovim saradnicima.

Kako je istakla, potpredsednica Vlade želela je iz prve ruke da čuje na koji način ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, može da pomogne lokalnim samoupravama Zapadnobačkog okruga.  U skladu sa tim, dogovoreni su konkretni koraci u sprovođenju već dogovorenih projekata:” Mislim da je današnji sastanak značajan zato što smo upravo sada govorili gde smo stali sa infrastrukturnim radovima, šta je to što će se ove godine završavati, šta je to što ćemo raditi 2020. godine. Mogu da kažem da samo u oblasti održavanja i rekonstrukcije puteva, na današnjem sastanku je za 2019. i 2020. godinu dogovoreno ulaganje od 4,5 milijardi dinara, a to nije mali novac”, istakla je ministarka Mihajlović.

Zahvaljujući se domaćinu, Opštini Apatin, na organizaciji jednog ovakvog sastanka, zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković,  istakao je, kako je na samom sastanku izneta sva problematika koja tišti građane Sombora, te da se samo zajedničkim snagama dosta toga može rešiti:” Pojedini radovi su uveliko u toku zajedno sa Putevima Srbije, a siguran sam da sve ono što smo danas predložili i sa čime smo upoznali ministarku, će biti uskoro zajedničkim snagama i rešeno”, rekao je Ratković.

Poseta potpredsednice Vlade, potvrda je najave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da će Zapadnobački okrug biti u fokusu kada je obnavljanje infrastrukture u pitanju, kao i to da se očekuje ubrzani razvoj ovog regiona.