Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Za putnu infrastrukturu 650 miliona dinara

Danas je opštinu Kula posetio Zoran Drobnjak, direktor javnog preduzeća „Putevi Srbije“. On se sastao sa Privremenim organom opštine Kula, Veliborom Milojičićem, kako bi razgovarao o razvoju putne infrastrukture na teritoriji  lokalne samouprave.

„Cilj moje posete je da građanima Kule pomognemo malo oko infrastrukture i sa predsednikom opštine smo dogovorili da uradimo dve deonice. Od Crvenke do Nove Crvenke, to je nekih 4-5 km puta i više ako bude dobro vreme, kao  i naselje Romanija oko 3 km puta. Zahvaljujući Vladi republike Srbije i Ministarstvu saobraćaja, Putevi Srbije će da izdvoje oko 150 miliona dinara za opštinu Kula. Ono čime još mogu da obradujem građane jeste da ćemo na proleće, u martu mesecu, krenuti rehabilitaciju puta Kula-Vrbas, to je oko 10.5 kilometra puta i vrednost tog posla je oko 500 miliona dinara“, kaže Drobnjak.

Radnom sastanku prisustvovali su i Dragan Kostić-rukovodilac odeljenja Putevi Srbije za Vojvodinu, Blažo Kostić-rukovodilac Odeljenja za investicije, zaštitu životne sredine i energetski menadžment opštine Kula i Dejan Aleksić -član Saveta za bezbednost opštine Kula.

Velibor Milojičić zahvalio se Drobnjaku i Vladi RS na pruženoj podršci i podsetio građane na 2km kompletno rekonstruisanog puta u Sivcu.

„ Potpisali smo  i sporazum rekonstrukcije raskrsnice u Crvenki. Gospodin Drobnjak je danas pričao o onome gde će da nam pomognu, a to podrazumeva i redovno održavanje svih puteva na teritoriji opštine Kula. Uložićemo dosta u putnu infrastrukturu u sklopu svih aktivnosti koje radimo, jer znamo da ćemo u narednih mesec dana otvoriti dve ozbiljne kompanije, da jedna već radi, a u decembru treba da potpišemo ugovor sa nemačkom kompanijom Witzenmann. Sve aktivnosti koje smo mi kao lokalna samouprava sprovodili uz podršku Puteva Srbije, Vlade RS, Vlade APV, put  je dokaz kako treba raditi da opština Kula postane bolje, zdravije, naprednije mesto“, rekao je Milojičić nakon sastanka.

Tagovi:
Pročitajte još: