Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Završava se prva faza radova na dovodniku vode u Kolutu

Kolut - obilazak radova

U toku su radovi na izgradnji dovodnika vode iz naseljenog mesta Bezdan ka Kolutu. Radove su danas obišli gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i član Gradskog veća zadužen za oblast finansija i privrede, Sava Dojić.

Ovom prilikom, gradonačelnik Ratković istakao je sledeće:

„Ono što je bitno, da kompletan ovaj posao, zajedno sa direktorom “Vodovoda”, smo podelili u tri faze. Ove nedelje se završava prva faza izgradnje, od izlaska iz Bezdana, do ulaska u naseljeno mesto Kolut. Sledeće nedelje kreće druga faza, od ulaska u Kolut do Istočne ulice, koju planiramo da završimo do kraja ove godine“, rekao je Ratković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

U sledećoj godini, radiće se deonica od ulaska u Kolut do crpne stanice u centru sela, a nakon završetka ovih radova, prema Ratkovićevim rečima, stanovnicima Koluta biće rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom. On je takođe naveo da je urađena još jedna veoma važna stvar, koja će biti od posebnog značaja za ovdašnje poljoprivrednike:

„Ono što je bitno, da su urađeni hidrantski šahtovi, koji su postavljeni blizu atarskih puteva i u budućnosti ćemo moći tu da uradimo otresišta“, zaključio je gradonačelnik Sombora.

Navedeni radovi finansiraju se iz budžeta Grada Sombora, a izvođač radova je Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Bezdan. Osim ovih radova, iz Gradske uprave najavljeno je da će uskoro početi i radovi na prvoj fazi izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića, kao i završetak radova na izgradnji Buster stanice u Staparu, čime će naseljena mesta Stapar i Doroslovo takođe dobiti čistu pijaću vodu.

Tagovi:
Pročitajte još: