Vikend u znaku karatista

I protekli sportski vikend obeležili su karatisti, pre svih „Hajduka“, ali i „Vukova“. „Hajduci“ su u subotu u Čačku nastupili na Prvenstvu Srbije za seniore i od troje boraca iz ovog kluba dvoje su poraženi u borbama za bronzu.
U nedelju su članovi „Hajduka“ u Novom Bečeju nastupili na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore sa 14 takmičara i 3 ekipe i postigli su sjajne rezultate sa čak 5 osvojenih zlata. Ako se svemu ovome doda i činjenica da je trener „Hajduka“ Nikola Greber, koji ima zvanje nacionalnog sudije veoma uspešno delio pravdu na oba pomenuta takmičenja utisak o učinku članova Karate kluba „Hajduk“ je veoma povoljan.

Na Kupu Vojvodine članovi „Hajduka“ osvojili čak pet zlatnih medalja. Najsjajnijim odličjima okitilu su se kadeti Luka Giric u kategoriji preko 70 i Srđan Stojanović u kategoriji do 57 kilograma, juniorka Aleksandra Đikić u kategoriji do 59 kilograma, junior Dušan Veselinović u kategoriji do 76 kilograma i seniorka Timea Papajčik u kategoriji do 50 kilograma.

U pojedinačnoj konkurenciji na Kupu Vojvodine juniorka Nina Vojinović je osvojila srebro u kategoriji do 59 kilograma, a bronzu su osvojili kadetkinja Matea Kalmar u kategoriji preko 54 kilograma, kadet Rastko Baturan u kategoriji do 63 kilograma, kao i juniorka Natalija Seratlić u kategoriji do 59 kilograma.  „Hajduci“ su osvojili i tri medalje u ekipnoj konkurenciji. Srebrne medalje su osvojili kadeti Hajduka koji su nastupili u sastavu Luka Giric, Marko Pucar, Rastko Baturan i Glorijan Štrangar, kao i ekipa kadetkinja u sastavu Matea Kalmar, Miona Knežić, Milana Korica i Nina Tatić.

Bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji osvojio je tim juniorki „Hajduka“ u sastavu: Natalija Seratlić, Aleksandra Đikić i Nina Vojinović. Trener „Hajduka“ Zoran Rašković je, ocenjujući nastupa svojih takmičara istakao da su u klubu izuzetno zadovoljni ukupnim učinkom jer su na seniorskom Prvenstvu Srbije nastupili sa dvoje debitanata, a na Kupu Vojvodine je ostvarena rezultatska dominacija u disciplini borbi sa čak 5 prvih mesta.

Pored toga ostvaren je i primarni cilj, a to je plasman svih pojedinaca i ekipa „Hajduka“ na Kup Srbije koji ih očekuje već sledećeg vikenda u Beočinu. Ponosni su i na nastup njihovog Nacionalnog sudije Nikole Grebera, koji je na oba takmičenja pokazao visok nivo znanja
i kvalitetno odradio svoj deo posla. Na seniorskom prvenstvu Srbije u Čačku nastupila su i dva člana Karate kluba „Vukovi“ i osvojili jednu medalju. Miloš Milutinović je osvojio treće mesto i bronzanu medalju, dok je Filip Ćosić poražen u meču za bronzanu medalju. U nedelju u Novom Bečeju na Kupu Vojvodine za mlađe kategorije članovi Karate kluba „Vukovi“ su takođe imali uspeha.

U ekipnoj konkurenciji tim kadeta u sastavu Rastko Mijanović, Mihajlo i Miloš Krnajac i Marko Đurđić je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju, dok su u pojedinačnoj konkurenciji Rastko Mijanović i Mihajlo Krnajac osvojili drugo, a Miloš Krnajac treće mesto. Uspešni su bili i članovi juniorskog sastava „Vukova“ koji su u ekipnoj konkurenciji osvojili prvo mesto, a tim su činili Miloš Milutinović, Aleksandar Kakaš i Filip Ćosić.

U pojedinačnoj konkurenciji Milutinović i Đosić su osvojili drugo, a Kakaš treće mesto. I u seniorskoj konkurenciji Miloš Milutinović je osvojio drugo, a Aleksandar Kakaš i Filip Ćosić treće mesto. U Karate klubu Vukovi su prezadovoljni ostvarenim rezultatima, od kojih posebno ističu one koje je ostvario Miloš Milutinović pa su ga ti rezultati uvrstili u juniorsku, ali i seniorsku reprezentativnu selekciju.

Izvor:qmedia