fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Više javnih ličnosti pozvalo građane na skup “Srbija nade” u petak u Beogradu

Glumac

Više javnih ličnosti pozvalo je građane Srbije da u petak 26. maja dođu na skup “Srbija nade” u Beogradu.

“Poštovani građani Srbije, u petak 26. maja u 19 časova ispred Narodne skupštine Republike Srbije, organizuje se veliki skup za nadu i za ljubav. Pokažimo da nam je stalo do Srbije. Vidimo se”, saopštio je violinista Jovan Kolundžija u video poruci.

Upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić je, u svom pozivu, poručio da je “Beograd uvek bio grad otvorenog srca, otvoren za sve, za sve različitosti, za svakog pojedinca i bio je uvek grad nade jer istinska nada podrazumeva hrabrost, da imamo ideju i plan kako da ostvarimo ideje i snove”.

“Vreme u kojem živimo traži od nas da se promenimo na bolje. Zato vas sve pozivam na skup “Srbija nade” koji će biti održan 26. maja u Beogradu”, naveo je Goncić u video poruci.

Goncić je građane pozvao da u petak u prestonicu dođu jednim od mnogobrojnih puteva koji su, kako je rekao, “izgrađeni za sve nas da se slobodno krećemo po našoj Srbiji”.

“Dođite svi koji želite dobro i sebi i svojoj porodici. I našoj zemlji”, zaključio je Goncić.

Glumac Lazar Ristovski je na skup “Srbija nade” pozvao “sve građane” pa i one koji se skupljaju na skupovima protiv nasilja.

“Pozivam sve građane Srbije na skup “Srbija nade”. Iskreno pozivam i one koji se sakupljaju petkom. Nije Srbija samo Beograd. Ovo će biti skup jedinstva, a ne razdvajanja. Ljubavi, a ne mržnje, graditelja, a ne rušitelja. Ostavimo sujete po strani i mislimo na Srbiju”, rekao je Ristovski u svom videu.

Automobilista Dušan Borković je pozvao građane da 26. maja dođu i ispred Skupštine pokažu nacionalni ponos, patriotizam i snagu.

”Srbiju koja ima nade, Srbiju koja je slobodna i ponosna. Srbiju koja ne da na sebe, koja brine o drugima, brine o ljudima. Da se okupima na najlepši mogući način. Dostojanstveno, složno, mirno, uzdignute glave. Da pokažemo koliko volimo našu Srbiju. Drugu zemlju nemamo. Verujem da će ovo biti najveći skup ikada održan u našoj zemlji, jer mi to možemo. Živela Srbija”, zaključio je Borković u video poruci.

Skup pod nazivom “Srbija nade” održaće se u Beogradu 26. maja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je prošle nedelje građane Srbije na, kako je naveo, skup za budućnost koji će pokazati jedinstvo zemlje u teškim trenucima.

Vučić je rekao da skup koji se organizuje 26. maja nije miting SNS, niti kontramiting jer je jedini zakazan za taj dan.

Tagovi:
Pročitajte još: