Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosmetu zaposleno u okviru programa Moja prva plata

Posao

Više od 1.000 mladih iz srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, uzrasta od 18 do 30 godina, zaposleno je od 1. januara ove godine u okviru programa “Moja prva plata”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Program na teritoriji pokrajine sprovode zajednički Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Važnu šansu za sticanje praktičnih znanja i radnog iskustva mladi sa prostora Kosova i Metpohije imaju u privatnom i u javnom sektoru, od škola, zdravstvenih ustanova, lokalnih samouprava, javnih preduzeća i privatnih firmi, a program traje 9 meseci, navodi se u saopštenju koje je preneo sajt Vlade.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov rekla je da je, zahvaljujući podršci države Srbije, više od 1.000 mladih dobilo zaposlenje kroz ovaj projekat.

– Krajem prošle godine, naši mladi potpisali su ugovore sa svojim poslodavcima u okviru projekta “Moja prva plata” i nakon 1. januara i praznika, počinje realizacija programa. Veoma je važno da i naši mladi na Kosovu i Metohiji imaju iste mogućnosti i prilike kao i njihovi vršnjaci iz centralne Srbije i uverena sam da će ovu šansu iskoristiti na najbolji mogući način – navela je Miladinov.

Tagovi:
Pročitajte još: