fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vlada Vojvodine za navodnjavanje izdvojila 380 miliona dinara

Pokrajinska vlada obezbedila je 380 miliona dinara za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka korisnicima 716 poljoprivrednih gazdinstava.

Ukupna vrednost investicije sa učešćem poljoprivrednih gazdinstava je 663,5 miliona dinara, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

– Cilj konkursa jeste povećanje obradivih površina pod opremom i sistemima za navodnjavanje kao i zaštita zemljišta kroz sprečavanje razvoja korova uz poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio da su 2013. godini, ukupna sredstva za investicije za navodnjavanje bila 315 miliona dinara, dok danas sa ponosom možemo reći da je za tu namenu u 2018. godini obezbeđeno oko 820 miliona dinara.

– Agrarni budžet nikada nije bio veći, naše mere kreiramo i prilagođavamo prema potrebama poljoprivrednika, i u tom maniru nastavljamo i u godinama koje dolaze – kazao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Izvor: eKapija

Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com

Tagovi:
Pročitajte još: