Sastojci:
- 2 reda petit keksa, oko 32 komada
- 100 ml mleka
Vanila krem:
- 700 ml mleka
- 2 pudinga od vanile – 80g
- 5 kašika šećera
- 125 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
- 300 g svežih jagoda
Žele od jagoda:
- 200 g jagoda
- 400 ml vode
- 3 kašike šećera
- 2 pudinga od jagode
Priprema:
U šerpu sipati 500 ml mleka i staviti na vatru da provri. Posebno umutiti puding, šećer i 200 ml mleka. Malo pre nego što mleko provri zakuvati puding, smanjiti vatru na srednju i kuvati dok se ne zgusne.
Zgusnut puding skloniti sa vatre, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi. Ako žurite prebacite iz vrele šerpe puding u neku drugu posudu pa stavite foliju.
U pleh 30 x 20 cm stavite jedan red petit keksa umočenog u mleko. 200 g jagoda naseckati sitno ili samleti pa dodati 200 ml vode i staviti na vatru da provri. Posebno umutiti puding od jagode, šećer i vodu. Kada jagode i voda provre zakuvati puding i mešati na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Žele od jagoda preliti preko keksa u plehu. Odmah preko poslagati drugi red petit keksa umočenog u mleko. Ostaviti sve da se hladi.
Umutiti maslac sa šećerom u prahu, pa umutiti ohlađeni puding od vanile. Puding dodati maslacu iz dva puta i sve zajedno umutiti. U fil dodati iseckane jagode i izmešati.
Na keks staviti ceo fil od vanile i jagoda i poravnati. Staviti šlag i sve dobro ohladiti. Ako hladite preko noći na fil stavite kesu, pa sutradan je skinite i onda stavite šlag.
Prijatno!