Voćni kolač sa vanilom

Vocni kolac sa vanilom

Sastojci: 

  • 2 reda petit keksa, oko 32 komada 
  • 100 ml mleka

Vanila krem:

  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile – 80g
  • 5 kašika šećera
  • 125 g maslaca
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 300 g svežih jagoda

Žele od jagoda:

  • 200 g jagoda
  • 400 ml vode
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od jagode 

Priprema:

U šerpu sipati 500 ml mleka i staviti na vatru da provri. Posebno umutiti puding, šećer i 200 ml mleka. Malo pre nego što mleko provri zakuvati puding, smanjiti vatru na srednju i kuvati dok se ne zgusne.

Zgusnut puding skloniti sa vatre, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi. Ako žurite prebacite iz vrele šerpe puding u neku drugu posudu pa stavite foliju.

U pleh 30 x 20 cm stavite jedan red petit keksa umočenog u mleko. 200 g jagoda naseckati sitno ili samleti pa dodati 200 ml vode i staviti na vatru da provri. Posebno umutiti puding od jagode, šećer i vodu. Kada jagode i voda provre zakuvati puding i mešati na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Žele od jagoda preliti preko keksa u plehu. Odmah preko poslagati drugi red petit keksa umočenog u mleko. Ostaviti sve da se hladi.

Umutiti maslac sa šećerom u prahu, pa umutiti ohlađeni puding od vanile. Puding dodati maslacu iz dva puta i sve zajedno umutiti. U fil dodati iseckane jagode i izmešati.

Na keks staviti ceo fil od vanile i jagoda i poravnati. Staviti šlag i sve dobro ohladiti. Ako hladite preko noći na fil stavite kesu, pa sutradan je skinite i onda stavite šlag.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: