Vojvođanska liga Sever

Sloga dočekuje Mladost iz Bačkog Petrovca, u Somboru Radnički – Mladost Apatin, Crvenka i Tekstilac igraju utakmice od bitnog značaja protiv Tise iz Adorjana, odnosno Mladosti iz Turije
U vojvođanskoj ligi Sever, predstojećeg vikenda odigraće se utakmice 13. kola.
Pošto je ostalo da se, do zimske pauze, odigraju još samo tri utakmice, timovi se bore da osvoje što više bodova, kako bi prolećni deo sezone mogli da igraju bez opterećenja.
Vodeća Sloga iz Čonplje, koja je u dosadašnjih 12 kola izgubila samo dva boda, dočekuje Mladost iz Bačkog Petrovca i svi su izgledi da će vodeći tim na tabeli ostvariti još jednu u nizu pobeda, te na taj način sačuvati bodovnu prednost nad pratiocima. Sloga je do sada delovala superiorno i sve su prognoze da će Čonopljanci od naredne sezone igrati u višem stepenu takmičenja, a to mogu jedino ako nastave u istom stilu, pa se očekuje da učenici trenera Lazarevića budu na visini zadatka. Utakmica se igra u subotu od 13 časova.
Takođe u subotu, na Gradskom stadionu u Somboru, sa početkom u isto vreme, sastaće se somborski Radnički i apatinska Mladost. Mada je u sportu sve moguće, Somborci su o ovom delu sezone dosta ranjivi i nalaze se na začelju tabele sa svega jednim osvojenim bodom, dok su Apatinci u borbi za drugu poziciju i eventualno mesto u baražu, koje vodi u Srpsku ligu. Iz tog razloga čini se da su igrači trenera Aleksandra Kesića, bliži pobedi
u odnosu na skroman igrački fond trenera Sretena Jeleta Vilotića. Ipak, treba ostaviti sve mogućnosti u igri, pogotovo što su decenijama unazad ovakvi susreti bili krajnje neizvesni, bez obzira na formu i kvalitet, jer je pobeđivala ekipa koja je više želela trijumf.
Crvenka, koja u poslednja tri kola ima gol razliku 0:15, nema prostora za preterano opuštanje, jer bi svaki naredni kiks mogao ekipu da dovede u zabrinjavajući položaj na tabeli. Iz tog razloga, treba očekivati da igrači u subotu, od 13 časova, zaigraju mnogo angažovanije i da u duelu sa Tisom iz Adorjana, pokažu da je sve ovo samo trenutna slabost. Protivnik Crvenčana je ekipa iz sredine tabele koja retko gubi utakmice, koje uglavnom igra čvrsto i bez mnogo golova.
Odžački Tekstilac, koji je nanizao seriju poraza, u situaciji je da ostvari trijumf i napravi pomak iz opasne zone koja vodi u Područnu ligu. Odžačani u nedelju dočekuju Mladost iz Turije. To je derbi donjeg dela tabele i samo pobednik može da gaji ambicije da će se pomaći od društva za ispadanje, a u takvim utakmicama prednost domaćeg terena trebalo bi da bude od bitnog značaja.