VOJVODINA IMA VELIKI RAZVOJNI POTENCIJAL: U pripremi je nova industrijska zona

U opremanje i izgradnju industrijskih zona širom Vojvodine od sredine 2016. uloženo je više od milijardu dinara.

U pripremi je nova industrijska zona, duž Koridora 10 u blizini Vrbasa, najavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević na konferenciji na kojoj su predstavljeni investicioni potencijali Vojvodine.

On je rekao da je već određena parcela za novu industrijsku zonu kod Vrbasa, da će uskoro početi njeno infrastrukturno opremanje i naglasio da se mora omogućiti ravnomeran razvoj i ulaganje i u manje razvijene opštine u Pokrajini.

Uz poboljšanje poslovnog ambijenta u Vojvodini, kaže Milićević, stalno se smanjuje i broj nezaposlenih.

Naveo je da je u 2016. u Vojvodini bilo 182.000 nezaposlenih, a da je danas taj broj smanjen na 108.000 i dodao da to znači da se 74.000 ljudi u Vojvodini zaposlilo zahvaljući poboljšanju poslovnog ambijenta i privrednoj aktivnosti.

Na konferenciji “Investirajte u Vojvodini”, predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da je Srbija danas lider u regionu u privlačenju stranih direktnih inevsticija, a da je Vojvodina svakako njen najsnažniji zamajac.

 Vučurević je rekao da je spoljnotrgovinska razmena vojvođanske privrede za prvih sedam meseci ove godine iznosila 7,3 milijarde evra, a da je od toga ostvaren ukupan izvoz od 3,5 milijarde evra što je, kaže, povećanje od 9 procenata u odnosu na isti period prošle godine.
Preuzeto: Srbija Danas