Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vožnja bicikla i gubitak kilograma – Koraci koji će vam pomoći da sagorite više kalorija

Vožnja bajsom

Biciklizam je u svakom slučaju odlična aktivnost, ali ako vozite bicikl da biste skinuli kilograme, morate da strukturišete svoje vožnje drugačije nego kada se vozite opušteno sa prijateljima.

Kada sastavljate plan, možete koristiti sledeće savete da biste postigli vidljive rezultate.

Koliko dugo treba da vozite?

Zapišite broj u svoj „dnevnik“ i postavite cilj da smanjite vreme koje je potrebno da se pređe isto rastojanje i ruta.

Kako se nivo vaše kondicije bude poboljšavao, moći ćete da pređete više milja za manje vremena i sagorećete više kalorija u tom procesu.

Vremenom će vam biti sve prijatnije dok vozite bicikl i tada odredite dane u nedelji za duže vožnje.

Na primer, ako vozite bicikl tri puta nedeljno, napravite jednu kraću vožnju od 30 minuta, jednu umerenu od 45 minuta i jednu dužu od 60 do 120 minuta, u zavisnosti od vaših mogućnosti.

Kojom brzinom treba da vozite?

Ako je gubitak težine vaš primarni cilj, intenzitet vežbanja je veoma važan. Vožnja većim intenzitetom će sagoreti više kalorija nego vožnja nižim intenzitetom.

Tip bicikla koji vozite i staza koju odaberete imaće uticaj na intenzitet.

Na primer, ako vozite po blatnjavim stazama, moraćete da uložite više truda nego kada se vozite po dobro održavanim stazama.

Dok vozite bicikl, obratite pažnju na napor koji ulažete. Bilo bi dobro da se na skali napora od 1 do 10 osećate kao da ste na nivou sedam. To znači da vaše disanje treba da bude duboko, ali da vas ne iscrpljuje i ostavi vas bez daha.

Gde bi trebalo da vozite?

Staza koju odaberete za vožnju može imati najveći uticaj na broj kalorija koje ćete sagoreti jer će uticati i na trajanje i na intenzitet vožnje.

Za najbolje rezultate bilo bi dobro izabrati rutu na kojoj vas neće ometati, na primer, semafori.

Iako kratka, ovakva zaustavljanja dovode do pada otkucaja srca, oduzimaju vreme i smanjuju potencijal za sagorevanje kalorija tokom vožnje.

Koji je bicikl najbolji?

Bicikl koji će vam najbolje pomoći u procesu mršavljenja je onaj koji ćete redovno voziti. Važno je da isprobate nekoliko opcija i izaberete onu koja najbolje odgovara vama i vašem telu. Konsultujte se sa prodavcima koji će znati koja opcija bi vam mogla odgovarati.

Na kraju ćemo pomenuti da je biciklizam, osim što je odlično sredstvo za mršavljenje, aktivnost koja pomaže u smanjenju stresa i omogućava uživanje na otvorenom

Tagovi:
Pročitajte još: