Vožnja biciklima do biciklističkog kampa „Long tour“

Svetski dan bicikla i biciklista proteklih godina se u svetu i regionu nezvanično slavio. Od ove godine i biciklisti imaju svoj dan, a to je 3. jun koji je Generalna skupština Ujedinjenih nacija rezolucijom proglasila za Međunarodni dan bicikla   (International World Bicycle Day).

Na Svetski dan biciklizma, Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora,  Policijska uprava u Somboru, Biciklistički klub „Sombor“, Udruženje rekreativaca „Adrenaline Cyclo“  i mnogobrojni drugi partneri i sponzori,  3. juna 2018. godine organizuju zanimljivu biciklističku  vožnju.

Bicikliste, učesnike  ove rute očekuje nekoliko pratećih edukativnih sadržaja i poklon za koji su se pobrinuli organizatori i sponzori.

Biciklisti se  u nedelju, od 17.30 do 18.00 okupljaju kod sata na ulici  Kralja Petra Prvog, a polazak je u 18.00 časova.

Prema satnici, koja je fleksibilna, planirano je da se u vremenu od 18.30 do 19.00 časova biciklisti okupe na terenu PIK-a gde će biti prva pauza i edukacija.

Polazak sa terena PIK-a je u 19.30 časova i potom se biciklističkom stazom Apatinskim putem  vozi do biciklističkog kampa „Long Tour“, gde će biti organizovan drugi deo edukativnog programa i podeljene nagrade svim biciklistima.

Povratak u grad, odnosno  polazak iz kampa planiran je za 20.30 časova.

Ukoliko vreme bude loše, organizatori će odrediti novi termin za popularno bicikliranje.