fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vreme donosi naviku, a dotad: Ovo je 10 tehnologija i sistema pomoći koji i dalje zbunjuju vozače

Vozači

Novi automobili su sve veći, moćniji i kabastiji, ali i sve pametniji, a većina vozača nije stigla da savlada većinu onoga što je u ovom trenutku uobičajeno.

Čak 40 odsto vozača smatra da ne koriste svoje automobile na najbolji način jer su zbunjeni tehnologijom poput tempomata, kao i automatskog parkiranja i kočenja, pokazalo je istraživanje o poznavanju i korišćenju tehnologije u vozilima.

Više od polovine vozača (55%) priznaje da nisu ni znali da njihov automobil ima određene funkcije, kao što su pomoć zadržavanja u saobraćajnoj traci (18%) ili upozorenje na mrtvi ugao (19%) i trebalo im je najmanje šest meseci da otkriju ove karakteristike, piše Revijahak.

Više od dve trećine (68%) od 500 ispitanih vlasnika koji poseduju automobil mlađi od dve godine priznaje da se ima problem da u potpunosti razume sve što njihov automobil može da uradi, od sportskog režima i elektronske ručne kočnice do Bluetooth povezivanja ili bežičnog povezivanja s pametnim telefonom.

Skoro tri četvrtine (73%) ispitanih sebe opisuje kao tehnički potkovane, a 31 odsto kaže da se ne oseća udobno i bezbedno kada koristi neke od modernih sistema u sopstvenim vozilima.

Tagovi:
Pročitajte još: