fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vreme je za Piksijeve “Orlove”

brazil - srbija

Večeras, od 20 časova, reprezentacija Srbije igra svoju prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv ekipe Brazila, u okviru grupe G.

Bez obzira na to što se radi o duelu prvog kola, meč ima ogroman značaj i privlači pažnju celokupne svetske javnosti.

Dragan Stojković je nedavno izjavio da već zna kojih 11 igrača Brazila će igrati protiv Srbije. A kada je reč o 11 odabranih “orlova”, ni tu gotovo da nema dileme.

Odbrana i golman su izvesni i nema prostora ni za kakva iznenađenja. Vanja Milinković-Savić je izborio status prvog čuvara mreže našeg tima. Milenković, Veljković i Pavlović su već uigran trio u koji Piksi ima ogromno poverenje.

Jedino upitnik koji možemo da postavimo odnosi se na zadnje vezne fudbalere. Naime, dva su varijante – jedna ultraofanzivna i druga umerno napadačka. Iako je Stojković poznat kao trener koji forsira napadački fudbal, svi su izgledi da će ovoga puta biti oprezan.

Razlog za to je i povreda Mitrovića, koji se tek vraća na teren, i preveliki rizik bi bio da provede 90 minuta u igri. Zbog toga će verovatno od prvog minuta na teren i Gudelj i Lukić, a Mitar je u planu za drugo poluvreme utakmice.

Naravno, mnogo će zavisti od rezultata, ali je izvesno da će Aleksandar dobiti svoje minute na današnjem spektaklu. Svi se nadamo se će Kostić biti spreman (alternativa je Darko Lazović), a sa druge strane mesto je rezervisano za Andriju Živkovića. Između njih dvojice biće Sergej Milinković-Savić i Dušan Tadić.

Tagovi:
Pročitajte još: