Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vučić: Sa Brajovićem je otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva

vucic

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“ u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole ‘Novosti’ „, rekao je Vučić, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Kako je dodao Brajović je ugradio ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije – tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.

„I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja. Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih ‘Novosti’. Neka počiva u miru“, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Tagovi:
Pročitajte još: