Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

YouTube dobio “sočiva”: Pretraga videa na Androidu upravo je postala mnogo zanimljivija

Youtube

Ako pomoću Google Lens-a snimite sliku nekog objekta, npr. pametnog telefona, to će automatski pokrenuti pretragu termina “pametni telefon” unutar YouTube aplikacije

Najpopularniji onlajn video servis na svetu upravo je dobio novu funkciju. Zajedno sa poslednjim ažuriranjem za Android platformu, YouTube je dobio mogućnost pretraživanja sadržaja pomoću Google Lens alata.

Novo postepeno stiže do korisnika, pa je zbog toga moguće da još uvek nije stigla do vas. A ako ste je već dobili ili kada u narednim danima stigne, moći ćeta da je prepoznate po ikonici “objektiva” na stranici za pretraživanje, odmah pored ikonice “mikrofona”.

Ikonica otvara funkciju Google Lens pretrage, koja ovde ima isti interfejs kao i originalna verzija te aplikacije. I ovde, ona koristi svoje algoritame za pretraživanje i pronalaženje informacija sa slika, videa i pratećih tekstova.

Tako, na primer, ako pomoću Google Lens-a snimite sliku nekog objekta, npr. pametnog telefona, to će automatski pokrenuti pretragu termina “pametni telefon” unutar YouTube aplikacije.

Tagovi:
Pročitajte još: