Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

U petak, 2. juna, u 12 sati u holu zgrade Pokrajinske vlade održaće se proglašenje i dodela nagrada najboljim vaspitno-obrazovnim institucijama u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2016/2017. godinu. Kao i nekoliko godina unazad, među nagrađenim ustanovama nalazi se i OŠ “Jožef Atila” iz Bogojeva.

Nagrade za ovu školsku godinu dobiće četiri predškolske ustanove, devet osnovnih škola, tri srednje i tri škole za učenike sa smetnjama u razvoju.

Program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” je realizovan u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, u cilju razvijanja i unapređivanja rada u oblasti zaštite životne sredine u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

Svečanosti će prisustvovati predstavnici nagrađenih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Milan Kovačević dodeliće nagrade najboljim vaspitno-obrazovnim ustanovama, najavljeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Izvor: Radio Odžaci