Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Za đake prvake bojanke od somborske policije

deca i policajci

Pripadnici Policijske uprave u Somboru posetili su Osnovnu školu “Nikola Vukićević” u Somboru i đacima prvacima uručili bojanke. To je bila prilika da učenici nešto više saznaju o prisutnosti plavih uniformi ispred škole i da dobiju odgovore o pravilnom ponašanju prilikom dolaska u školu i odlaska kući.

Roditelji kažu da se osećaju bezbednije, nastavnici sigurnije, a učenici zaštićenije od kada su policijski službenici prisutni u školama.

Prvačići somborske Osnovne škole “Nikola Vukićević” imaju svoje mišljenje o tome, a najviše su ih obradovale bojanke koje su im poklonili pripadnici somborske policije.

“Dobila sam bojanku i tu je jedan policajac koji vozi bicikl. Čika policajac čuva decu da ne pređu ulicu i da ih ne zgazi auto”, rekla je Helena Mrkobrad.

“Kada vidim čika policajca osećam se sigurno i bezbedno, on nas čuva”, mišljenja je Hana Đurović.

“Policajac bude tu da neko nešto ne bi ukrao, a videla sam da policajac gleda na decu kada ona ne gledaju i čuva ih”, kazala je Lana Bulović.

Podizanje bezbednosti cilj je raspoređenosti plavih uniformi u školama.

“Policijski službenici PU Sombor raspoređeni su u svim osnovnim i srednjim školama pre, tokom i nakon završetka nastave. Policijski službenici imaju jasne zadatke i smernice za postupanje i stalni kontakt sa dežurnim nastavnicima, a sve u cilju podizanja bezbednosti učenika. Učenici treba da budu svesnim da smo mi tu zbog njih i da imaju poverenja u policiju”, napomenuo je potpukovnik policije i načelnik PU Sombor Jovan Reljić.

U svrhu zaštite građana, pojedine obrazovne ustanove u Somboru dobiće videonadzor.

“Za nekoliko nedelja u školama će biti postavljen videonadzor, sve u cilju podizanja bezbednosti”, istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Prevencija i edukacija, pravilno ponašanje tokom dolaska i odlaska iz škole teme su o kojima učenici treba da imaju saznanja, a o tome je najbolje da čuju od onih koji vode računa o njihovoj bezbednosti.

Tagovi:
Pročitajte još: