Za projekte u Vojvodini opredeljeno 3,5 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je osam javnih poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata od značaja za Vojvodinu, a za tu namenu je opredeljeno oko 3,5 milijardi dinara.

Konkursi se odnose na sektore saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, lokalnog i regionalnog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, zatim, vodosnabdevanja i zaštite voda, zdravstvene zaštite, kulture i sporta.

Za projekte koji se tiču saobraćajne infrastrukture biće izdvojeno oko 1,44 milijarde dinara, a za energetsku efikasnost 63 miliona dinara.

Sektor lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja može da dobije 507 miliona dinara, a za vodosnabdevanje i zaštitu voda je predviđeno 600 miliona.

Projektima za razvoj sporta namenjeno je 467 miliona dinara, a za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite predviđena su sredstva od 90 miliona dinara.

U oblasti predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja namenjeno je 270 miliona, a za kulturu 50 miliona dinara.

Svi javni pozivi objavljeni su na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs i otvoreni su do kraja januara.

Izvor: odzaci.rs