fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Za prozore bez mrlja i tragova: Nisu vam potrebni sunđer i krpa već jedna namirnica koja daje fantastične rezultate

Prozor

Društvene mreže su riznica svakojakih saveta, a ako ste ovih dana skrolovali sigurno ste primetili da se sve češće pominje crni čaj za čišćenje prozora.

“Kraljica čišćenja” kako su je prozvali njeni pratioci, tvrdi da je upravo ova namirnica najefikasnija u čišćenju i daje fenomenalne rezultate.

A gospođa Hinč objašnjava zašto je crni čaj toliko efikasan.

Navodi se da je za to zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da uništi i najtvrdokornije naslage prljavštine i masnoće. Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu, ali to nije slučaj sa crnim čajem.

Postoji i temeljan vodič za čišćenje prozora, a delo je ljudi koji prate gospođu Hinč. Nisu vam potrebni ni krpa ni sunđer već je najbolje upotrebiti novine. Nakon što ih oribate, prozore samo isperite vrućom vodom.

Detaljan vodič za čišćenje crnim čajem:

Počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora. Isto uradite i sa roletnama, a ako imate zavese, pre čišćenja ih obavezno skinite i operite.

Ukoliko na prozorima imate komarnik, skinite ga pa prebrišite mokrom krpom i osušite.

Dok se to suši, peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira. Poprskajte sredstvom za čišćenje prozora i crnim čajem koji ste ohladili i stavili u bocu sa raspršivačem.

Novinama ili krpom od mikrofibera prebrišite prozore od vrha do dna. Brišite dok staklo ne bude skroz čisto i sjajno. Poslednja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora.

Tagovi:
Pročitajte još: