Za vikend u Kuli festival ukrajinske kulture „Kalina“

U Kuli će predstojećeg vikenda biti održan 15. Festival ukrajinske kulture „Kalina“. Dvodnevna manifestacija će biti održana u Kulturnom centru, a počinje u subotu u 19 sati i 30 minuta kada će amateri Kulturno prosvetnog društva Karpati iz Vrbasa odigrati predstavu Stepana Vasiljčenka „ Prvi izlazak“.

U nedelju, 10. juna u 16,00 časova nakon svečanog otvaranja Festivala uslediće koncert ukrajinske narodne muzike, u 17,00 sati će biti otvorena izložba fotografija, u 17,30 prisutni će moći da degustiraju specijalitete ukrajinske kuhinje, a u 18,00 sati počinje svečani koncert uz nastupe brojnih ukrajinskih kulturno umetničkih društava iz zemlje i inostranstva. Na koncertu će učestvovati društva iz Novog Sada, Kule, Vrbasa, Sremske Mitrovice i Inđije, kao i gosti iz Ukrajine, Hrvatske, Republike Srpske i Bačke Topole.

Tehnički organizator Festivala je Kulturno umetničko društvo „Ivan Senjuk“, organizator i pokrovitelj je Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine u Srbiji, a realizaciju Festivala pomoglo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor:  Q media