Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zadruga u Svilojevu dobila sredstva ministarstva

Zemljoradnička zadruga „Svilojevo“ dobila je podsticajna sredstva na javnom konkursu raspisanom od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj. Radi se o dodeli sredstava namenjenih osnivanju zadruga i investicionim projektima postojećih zadruga u tekućoj godini. Zadruga iz apatinske opštine je dobila 4.12 miliona dinara, a na javni poziv je konkurisano sa dva uspešna projekta: nabavkom mašine za baliranje i rekonstrukcijom grejanja u zgradi zadruge.

Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava je ispred apatinske opštinske uprave juče u „Palati Srbija“ potpisao David Nađ, pomoćnik predsednika opštine.

– Izuzetno mi je drago što smo uspeli da povučemo ova sredstva i što ćemo na taj način dati podsticaj zadrugarstvu u našoj opštini. Zadruge čine male poljoprivredne proizvođače konkurentnijim i neophodne su za razvoj naših sela, izjavio je ovom prilikom Nađ.

On je podsetio i na značajne projekte u poljoprivredi koje je lokalna samouprava sprovela u 2018. godini, posebno naglašavajući značaj sređivanja atarskih puteva u opštini. Dodao je i da poljoprivrednici mogu očekivati još veću podršku u narednoj godini.

– Sa jedne strane radiće se o budžetskim podsticajima za razvoj poljoprivrede, o čemu će više biti reči u narednim nedeljama, a takođe pripremamo i druge programe podrške: sistemsku pomoć za apliciranje na projekte, kao i programe edukacije i razmene znanja namenjene poljoprivrednicima, kaže David Nađ.

Izvor: soapatin.org

Tagovi:
Pročitajte još: