Završen festival “Sunčana jesen”, drugi dan obeležili izlagači cveća i meda

Program drugog dana festivala “Sunčane jeseni” obeležila je izložba cveća i meda, u organizaciji Udruženja “Franc Špajzer” , a svoje rukotvorine izložili su i članovi Uduženja građana “Reka”. Festivala cveća je imao i takmičarski deo, u okviru kojeg su učesnici aranžirali svoje bukete i druge aranžmane, a najkreativniji i najmaštovitiji radovi su nagrađeni.

-Danas su učešće uzeli uzgajivači cveća, a pored njih mogli ste da viditi i prodavce mede i pčelinjih proizvoda. Naše udruženje “Franc Špajzer” u narednom periodu planira veliko spremanje našeg centra kod “Dve crkve” i još nekoliko manifestacija o kojima ćemo blagovremeno obavestiti javnost.- rekao je Jovica Balać iz udruženja ljubitelja prirode “Franc Špajzer”.

Od predsednice udruženja građana “Apatinske vredne ruke”, Ljubice Kusulje saznali smo da je prvog dana festivla bilo interesantno i da je u takmičenju u “mućenju belanaca” pobedilia Andereja Mišanović. Nagradu za najlepši štand je osvojila Snezana Korać, najstarija rukotvornia je došla iz Bačkog Gračaca a u pitanju je staro tkanje iz 19. veka.

-Izuzeno sam zadovoljna odzivom izlagača i brojem prijavljenih takmičara za aranžiranje s obzirom da ovo privi put radimo sa udruženjem “Franc Špajzer”. Stvarno sam prezadovoljna organizacijom i uglavnom su se svi izlagači pojavili i verujem da će i oni iz Apatina poneti lepe uspomene. – rekla je Radmila Savčić ipsred udruženja “Reka”.

Izvor: Radio Dunav