Završen parking u centru grada

JKP „PROSTOR“ Sombor, kao preduzeće koje vrši stručno tehnički nadzor nad izvođenjem radova na održavanju puteva i ulica u Gradu Somboru ističe da su radovi na saniranju i rekonstrukciji postojećeg parking prostora u ulici Venac vojvode Radomira Putnika preko puta Doma VS, privedeni kraju.

Naime, postojeći parking prostor kompletno je rekonstruisan. Radovi koji su se odvijali, podrazumevali su radove na rušenju postojeće zasvođene atmosferske kanalizacije i postavaljanje novih PVC cevi sa izradom revizionih šahti sa rešetkama za prihvat atmosferskih voda.

Takođe, sanirana su tri inače ruinirana šahta sa nabavkom novih poklopaca za iste. Postavljeni su ivičnjaci i izrađena trotoarska staza, fizički odvojena od postojećih prostora za parkiranje.

„Poništen“ je jedan ulaz na parking pored semafora radi bezbednijeg odvijanja saobraćaja.

Parking prostor ukupne površine preko 800m2, (parking + trotoarska staza) presvučen je novom asfaltnom masom u dva sloja. Horizontalna signalizacija jasno obeležava i izdvaja 21 parking mesto od kojih je 5 namenjeno za vozila taxi službe.

Završetkom ovih radova građani Sombora i mnogobrojni posetioci, dobili su zasluženo potpuno rekonstruisan parking prostor u samom centru grada.

JKP „PROSTOR“ Sombor, nastavlja s realizacijom usvojenog plana održavanja ulica na teritoriji Grada Sombora, prema postavljenim prioritetima – navodi se u dopisu JKP Prostor.