Završne pripreme za veliko muzičko takmičenje Srbija u ritmu Evrope

Po prvi će opština Odžaci ove godine biti deo manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”, a tri talentovane devojčice koje su na audiciji izabrane da predstavljaju Odžake obavljaju poslednje pripreme za ovo veliko dečije muzičko takmičenje koje će se održati jubilarni deseti put.

Finale je 16. juna u gradu Nišu, prošlogodišnjem pobedniku, a propozicije predviđaju da svaki učesnik predstavlja jednu evropsku zemlju koja podržava takmičenje.

Tri gracije iz opštine Odžaci, Katarina Benka, Tijana Bačik i Dunja Đorđević, predstavljaće Finsku i za svoj nastup su se pripremale proteklih nekoliko meseci sa profesorima pevanja i plesa koje im je dodelila produkcija programa “Srbija u ritmu Evrope”.

Katarina će pevati na engleskom jeziku, dok će je Tijana i Dunja pratiti u plesnoj koreografiji.

Na jednoj od poslednjih proba u Odžacima bio je i Uroš Živković iz organizacije “Srbija u ritmu Evrope” koji je u izjavi za Radio Odžake rekao da će deca imati i jednu generalnu probu u Nišu dan pre samog takmičenja.

– Deca su jako vredno radila, dolazile su redovno na probe i završile su koreografiju za svoj nastup. Ostale su neke završne dorade koje će raditi sa svojim profesorom do 4. juna, kada se završavaju probe. Nastup će biti spreman za 16. jun i finalno takmičenje u hali “Čair” u Nišu odakle će ići prenos uživo na Prvoj srpskoj televiziji – naveo je Živković.

Predstavnice opštine Odžaci će na finalnom takmičenju nastupiti kao dvadeset prve, a gledaoci će za njih moći glasati slanjem SMS poruke sadržine PESMA(razmak)21 na broj 1557. Broj poruka sa jednog broja nije ograničen.

Glasanje počinje 1. juna i traje do samog takmičenja 16. juna.

Pobednik takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” biće odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a opština Odžaci će navijati i glasati za Katarinu, Tijanu i Dunju.

Izvor: Radio Odžaci