fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Zdrav “hleb” od povrća

Ovaj „hleb“ od presnih, dehidriranih sastojaka (povrća i semenki) možete da koristite za sendvič sa avokadom, paradajzom, humusom ili uz neku čorbicu od sirovog povrća.

Potrebno je:

  • 1 srednja tikvica, narendana;
  • 1 veća šargarepa, narendana;
  • 2 veća crna luka, narendana;
  • 1/4 šolje maslinovog ulja;
  • 1-2 kašike tamari soja sosa;
  • 1/2 šolje vode;
  • 1 šolja mlevenog lanenog semena;
  • 1 šolja mlevenog suncokretovog semena;
  • 1/2 kašičice himalajske soli.

download (1)

Priprema
Pomešajte povrće, maslinovo uje, vodu i tamari. Dodajte semenke i sve dobro izmešajte. Sipajte masu u tankom sloju na pleh (plehove). Dehidrirajte na 62 stepena 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 45 stepeni i nastavite da dehidrirate još 6-8 sati.
Ako niste ljubitelj crnog luka, smanjite mu količinu, a povećajte količinu tikvica.

 

Piše: Vanja

Tagovi:
Pročitajte još: