Želite da vam kosa raste brže? Ove namirnice će vam to omogućiti

Da li nekada imate osećaj da vam kosa ne raste?  Želite li da prirodnim putem dođete do zdrave kose? Prema rečima dijetetičarke Ro Hantris, postoji širok spektar prirodnih namirnica koje sadrže određene vitamine i minerale koji utiču na rast kose.

Jaja

Jaja nude širok spektar zdravstvenih benefita, zato je njihovo uključivanje u redovnu ishranu veoma bitno. Ova namirnica osim što je bogata proteinima sadrži i Biotin koji takođe pospešuje brži rast kose, ali i njeno jačanje.

Losos

Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospešuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još mnogo stvari koje stimulišu rast kose.

Seme suncokreta

Ovo seme je odličan izvor vitamina E, koji je odlični antioksidant. Vitamin E štiti naše ćelije od oštećenja, ali ga povezuju i sa prevencijom opadanja kose i stvaranjem peruti.

Devojka

Devojka-Foto: Profimedia

Brazliski orah

Brazilski orah pomaže skalpu da ostane zdrav i samim tim promoviše rast kose. On je odličan izvor selena, moćnog oksidanta koji štiti naše ćelije od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Šargarepa

Možda nije naučno dokazano da vam šargarepa omogućuje da vidite u mraku, ali je dokazano da ovo povrće pomaže vašoj kosi da raste brže i da bude zdravija.

Biotin pripada porodici vitamina B i on sprečava kosu da opada i da postane suva. Šargarepe su odličan izvor Biotina, ali i vitamina A.

Preuzeto: srbijadanas.com