Žene, važno je KADA RAĐATE: U ovim godinama, dete će vam biti JAKO INTELIGENTNO!

U jednom od univerziteta u Londonu sprovedeno je istraživanje gde su naučnici postavili sami sebi pitanje – Kada žena treba da postane majka?

Pitali su se koje je idealna doba neke osobe u kojoj možete postati majka i kako to utiče na zdravlje i um dece.

Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt deteta, ali napokon su uspeli da pronađu odgovor.

Zlatne godine su zapravo tridesete, a žene koje rađaju dece u četvrtoj deceniji života definitivno rode najinteligentniju decu.

Kognitivni testovi pokazali su da djeca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od ostale djece. 

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene sa više obrazovanja imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa decom.

Samim time stvaraju jaku psihološku strukturu deteta. 

beba

Foto: Profimedia/ilustracija

ŽELITE MUŠKO ILI ŽENSKO DIJETE? Evo šta treba da uradite prije trudnoće

Jedno od čestih pitanja koje roditelji postavljaju na Google-u jeste kako dobiti dečaka ili devojčicu. 

Iako je šansa 50-50, ipak neke životne navike, kao što su prehrana ili odabir određenih namirnica, mogu imati uticaj na pol deteta. 

Prema novom istraživanju objavljenom u jednom časopisu, ako jedete puno banana, ili bilo šta bogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka.

Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihovu prvu trudnoću (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

Želite li začeti dečaka, preporučuje se manje jesti mlečnih proizvoda, a više povrća i svežeg voća, posebno banane i alkalne namirnice, što pogoduje spermatozoidima s Y hromozomom.

Beba

Foto: Profimedia

Postoji nekoliko razloga zašto roditelji žele da saznaju da li će se dobiti žensko ili muško dete.

Jedni žele devojčice, drugi žele dečake, treći imaju devojčicu, pa bi želeli dečaka, četvrti imaju dečaka, pa bi voleli devojčicu i tako u krug.

Jedan od razloga zbog čega roditelji žele da znaju da li je dečak ili devojčica jesu i odeća, posteljina, krevetići i ostale stvarčice koje se trebaju obezbediti pre nego beba dođe na svet.

U današnje vreme medicinskim pregledima se može veoma jednostavno otkriti da li trudnica nosi devojčicu ili dečaka, ali isto tako, barem po pričama starijih, samo telo trudnice okriva da li nosi dečaka ili devojčicu.

auto, beba, sedište, vezivanje, sigurnosni pojas

Foto: Profimedia

Ako želite da znate i da prepoznate da li neka trudnica nosi muško ili žensko dete ovo su neke od najčešćih “babskih” teorija:

-Ako imate problema s mučninama, verovatno nosite devojčicu.
-Ako imate problema s tenom, verovatno nosite devojčicu.

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola.

Preuzeto: srbijadanas.com