fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Zidovima je potrebno osveženje, ali vam se baš ne mili da krečite? Ova tri sastojka otklanjaju sve tragove i mrlje očas posla

Kuća

Nekada je zidove u kući neophodno osvežiti, ali nam se ne mili da baš svaki put zbog toga krečimo. Srećom, postoji rešenje da izbegnemo veće i skuplje radove.

U slučaju da zidove redovno čistite suvim krpama, nema potrebe da ih redovno i perete, ali ukoliko ih niste čistili mesecima, u tom slučaju su tragovi nečistoće sigurno vidljivi, a ovo se posebno odnosi na bele površine.

Ono što je pre samog temeljnog čišćenja važno, jeste da sa zidova prvo uklonite veće mrlje i površinsku nečistoću. To možete da uradite uz pomoć suve krpe, ili usisivača.

Ukoliko to ne budete uradili, ono što će se najverovatnije dogoditi jeste da ćete, prilikom svakog pokreta, na zidu ostaviti ružan trag ili mrlju i na taj način ćete samo pogoršati njihov izgled.

Nakon što budete usisali površinu zidova, vreme je da pređete na temeljnije čišćenje.

Šta je potrebno da uradite?

Uzmite kantu, sipajte u nju vodu i napravite smesu od amonijaka, belog sirćeta i malo sode bikarbone.

Kada budete napravili mešavinu, iskoristite je da njome obrišete manje vidljiv deo zida (delovi skriveni iza komode ili troseda) i na taj način ćete videti kako kreč reaguje na ovo sredstvo za čišćenje.

Ukoliko budete bili zadovoljni rezultatom, uzmite sunđer ili čistu krpu i počnite da čistite zid i to tako što ćete praviti pokrete od poda ka plafonu.

Zatim, preko očišćenog dela zida, pređite čistom vodom koju ste sipali u drugu kofu ili lavor.

Zidove na kraju osušite suvom krpom ili fenom i uživajte u rezultatima.

Tagovi:
Pročitajte još: