Znak pažnje Unije žena SNS OO Odžaci starijim sugrađanima

Unija žena Srpske napredne stranke Opštinskog odbora Odžaci obeležila je 1. oktobar, Međunarodni dan starijih osoba koji je Generalna skupština UN –a Rezolucijom donetom u decembru mesecu 1990. godine proglasila kao Međunarodni dan starijih osoba, što govori o važnosti osoba u trećem dobu.

Širom opštine koordinatorke Unije žena su u svim naseljenim mestima sa aktivistkinjama juče obilazile staračka domaćinstva i tako ih podsetile da su oni svojoj lokalnoj zajednici i te kako važni i da u cilju , da izgradimo budućnost koju želimo, svakako računamo na njihovu podršku i aktivno učešće u tome. Međunarodni dan starijih osoba, starenje populacije predstavlja jedan od najvećih uspeha čovečanstva, ali istovremeno i jedan od najvećih izazova koji pred države postavlja sve veće ekonomske i socijalne zahteve. Tim povodom, u svim mestima naše opštine aktivistkinje Unije žena posetile su domaćinstva u kojima živi starija populacija, a prilikom posete uručile su im prigodne poklone i popričale sa njima o problemima sa kojima se susreću u životu uopšte i u lokalnoj zajednici, i o načinima da se oni prevaziđu i reše.

Naši najstariji sugrađani izrazili su zadovoljstvo ovakvim gestom Unije žena SNS OO Odžaci. Iskustvo koje donosi ovako neposredan kontakt sa ljudima je dragoceno za svakog ko zna da sluša, te smo se rukovodeći time prilikom posete razgovarale o svemu sa našim sugrađanima koji su u trećem dobu. Verujemo da smo danas ukazanom pažnjom sugrađanima unele radost u njihove skromne domove, zaključuje predsednica Unije žena SNS OO Odžaci Gordana Lukić.